I håp om å få litt bedre kondis meldte jeg meg på 7-fjellsturen i et optimistisk øyeblikk tidligere i vår. Det virket bra. Motivasjonen for å komme meg ut har definitivt økt. I går var omsider den store dagen der…

Vi reiste tidlig hjemmefra og var på plass i Bergen noe før 7 før vi tok bussen ut til startpunktet. Første fjell var Lyderhorn, vi gikk i kø med ca 5000 andre som også var påmeldt. 

Det gikk greit å komme seg opp, ned igjen var det noe bratt og sleipt siden det var så mange som hadde gått før oss. Neste post var på Damsgårdsfjellet, der var det musikk til glede for de som gikk. 

Løvstakken var siste fjell av på rekken før vi gikk ned i byen for å passere over mot Ulriken. Her var det trekkspillmusikk, en ivrig gjeng spilte, mens vi hadde en liten matpause.

Hittil hadde vi brukt 7 timer på de første tre fjellene, så jeg lurte på hvor sene vi kom til å bli, men etter bolle og saftpause på Årstad skole begynte vi på oppstigningen til Ulriken. Det gikk uten store problemer.

Jeg fikk tatt et bevisbilde på at vi faktisk var på Ulriken sammen…

Så var det Fløyen, Rundemanen og Sandviksfjellet igjen. Nedstigningen fra Ulriken gikk greit, selv om jeg nok klarte å forlaten den offisielle ruten et stykke av veien. Vi spanderte på oss en vaffelplate hver og gikk opp på Fløyen og videre forbi Brushytten.  På vei opp til Rundemanen var det saftstasjon. Dariel fikk ikke saft, men hun sjekket vannkvaliteten på alle dammene vi fant langs veien og fikk nok drikke på den måten. Etter klipping av kortet på Rundemanen gikk veien ned til klippeposten på Sandviksfjellet.

Så bar det ned til mål med nedstigning gjennom Skredderdalen, bort Fjellveien og videre til mål i Marken.

Turen var lang og litt slitsom. Både Dariel og jeg er ganske støle i dag, men det kommer seg vel etterhvert. I dag er jeg ganske usikker på om jeg kommer til å gjenta bragden. 4-fjellsvarianten frister nok mer, det var mye køståing og bratte nedstigninger på de tre første fjellene. Dariel klarte turen bra selv om hun ble litt lei etterhvert hun også.  Totalt brukte vi ca 13 timer, jeg tok ikke tiden på pausene, men antar at vi sto i kø i ca en time og hadde pauser i ca 1-1,5 time.

Fjellturer er uansett trivelig, så det blir nok mer av det både her lokalt og ellers.